מתכון לעוגיות המפורסמות של רחל מאופקים

4.8
10 דק' הכנהשעתיים קירור20-25 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 12

העוגיות מעמול תמרים ואגוזים של רחל מאופקים ללא ספק הצילו חיי אדם והם בעצם סיפור גבורה על אומץ, תושיה, קור רוח ואנושיות. השגנו לכם את המתכון המפורסם! בתאבון!

מתכון לעוגיות המפורסמות של רחל מאופקים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. . מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. לערבב במהירות בינונית כ-3 דקות,עד שמקבלים בצק אחיד ורך – וחשוב מאוד לא לערבב את הבצק יתר על המידה כי זה יפגע בפריכות שלו. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים כשעתיים במקרר.
  3. מערבבים ביחד את כל מרכיבי המלית.
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ2.5-3 ס"מ ויוצרים בכל כדור גומה בעזרת האצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומגלגלים שוב לכדור.
  5. מומלץ מאוד לצבוט את הכדורים בעזרת צובטן מעמול: מתחילים סביב מרכז הכדור במרחקים שווים ולאחר מכן מסביב הכדור.
  6. מניחים ומסדרים את העוגיות במרווחים בתבניות.
  7. אופים 25-20 דקות, עד שעוגיות המעמול מקבלות צבע בגוון זהוב בהיר ומוציאים לרשת צינון.
  8. מצננים על רשת ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה. שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת אטומה.

הצעות מיוחדות

וריאציה טרופית עם קוקוס: הוסיפו 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף

ואירציה בניחוח הדר: הוסיפו גרידת תפוז אחד לבצק העוגיות לקבלת טעם בהיר והדר שמשתלב יפה עם תמרים