מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- . מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. לערבב במהירות בינונית כ-3 דקות,עד שמקבלים בצק אחיד ורך – וחשוב מאוד לא לערבב את הבצק יתר על המידה כי זה יפגע בפריכות שלו. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים כשעתיים במקרר.
- מערבבים ביחד את כל מרכיבי המלית.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ2.5-3 ס"מ ויוצרים בכל כדור גומה בעזרת האצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומגלגלים שוב לכדור.
- מומלץ מאוד לצבוט את הכדורים בעזרת צובטן מעמול: מתחילים סביב מרכז הכדור במרחקים שווים ולאחר מכן מסביב הכדור.
- מניחים ומסדרים את העוגיות במרווחים בתבניות.
- אופים 25-20 דקות, עד שעוגיות המעמול מקבלות צבע בגוון זהוב בהיר ומוציאים לרשת צינון.
- מצננים על רשת ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה. שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת אטומה.
הצעות מיוחדות
וריאציה טרופית עם קוקוס: הוסיפו 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף
ואירציה בניחוח הדר: הוסיפו גרידת תפוז אחד לבצק העוגיות לקבלת טעם בהיר והדר שמשתלב יפה עם תמרים