מרכיבים
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, עמילן התירס ואבקת האפייה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים אותו לפחות 30 דקות להתמצקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על משטח מקומח, מרדדים את הבצק המצונן לעובי של כ- 0.6 ס"מ.
- חותכים עוגיות בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס, בקוטר של כ- 5 ס"מ.
- מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל עוגיה.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר שהעוגיות התקררו, מורחים כמות נדיבה של דולצ'ה דה לצ'ה על הצד התחתון של מחצית העוגיות.
- כרכו בעדינות את העוגיות יחד, ותיצרו זוגות עוגיות.
- אבק את החלק העליון של העוגיות באבקת סוכר בעזרת מסננת או מסננת רשת דקה.
הצעות מיוחדות
- אלפחורס שוקולד: הוסף 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק למרכיבים היבשים לעוגיות בטעם שוקולד.
- קוקוס אלפחורס: מגלגלים את הקצוות של עוגיות האלפחורס הממולאות בקוקוס מגורר לטוויסט טרופי.
- אלפחורס אגוזים: מערבבים אגוזים קצוצים דק (כגון שקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן) לתוך הבצק לקבלת מרקם פריך.
- אלפחורס גרידת לימון או תפוז: מוסיפים לבצק העוגיות גרידה של לימון או תפוז אחד לקבלת טעם הדרים וארומטי.
- אלפחורס פטל או תות: סנדוויץ' את העוגיות יחד עם ריבת פטל או תות במקום דולסה דה לצ'ה לווריאציה פירותית.
- אלפחורס קרמל מלוח: השתמשו בקרמל מלוח כמילוי לשילוב מתוק ומלוח.