עוגיות אמסטרדם מושלמות

4.5
כ-15 דקות להכנה10-12 דקות לאפייה
רמת קושי: קל | כמות: 35 עוגיות

עוגיות אמסטרדם, הידועות גם בתור עוגיות הולנדיות, הן פינוק מענג לחיך עם מרקם פריך ומפנק.

עוגיות אמסטרדם מושלמות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוx ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר הגרגיר והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, סודה לשתייה, קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון, ציפורן טחון ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע. אם משתמשים, מקפלים בשלב זה את השקדים הקצוצים או רצועות השקדים.
  6. לוקחים בערך כף בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  7. לחלופין, אפשר להשתמש במזלג כדי לשטח כל כדור בצק בעדינות וליצור תבנית צולבת על גבי העוגיות.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים קלות.
  9. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית למשך מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות להתקררות מלאה.
  10. לאחר שהתקררו, אחסנו את העוגיות של אמסטרדם בכלי אטום כדי לשמור על המרקם הפריך שלהן.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות שוקולד צ'יפס אמסטרדם: כל שעליך לעשות הוא להוסיף כוס אחת של שוקולד צ'יפס חצי מתוק לבצק העוגיות הקלאסי של אמסטרדם. מקפלים אותם באותו שלב עם השקדים הקצוצים.
  • עוגיות תפוז גרידת אמסטרדם: מוסיפים גרידת תפוז אחד למרכיבים הרטובים לפני השילוב עם החומרים היבשים. גרידת התפוז מוסיפה טוויסט טרי והדרי לעוגיות ומשלימה יפה את התבלינים.
  • עוגיות אמסטרדם ללא גלוטן: החלף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן כדי להפוך את העוגיות הללו ללא גלוטן.
  • עוגיות ג'ינג'ר אמסטרדם: שפר את החריפות על ידי הגדלת הקינמון הטחון, אגוז המוסקט הטחון והציפורן הטחון ב-1/4 כפית כל אחד. הוסיפו 2 כפות מולסה למרכיבים הרטובים כדי לתת לעוגיות טעם טעים של ג'ינג'ר.
  • קוקוס אמסטרדם עוגיות: החליפו 1 כוס שקדים קצוצים ב 1 כוס קוקוס מגורר. התוצאה היא טוויסט טרופי על העוגיות הקלאסיות של אמסטרדם עם טעם קוקוס מקסים.