מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוx ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר הגרגיר והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, סודה לשתייה, קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון, ציפורן טחון ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע. אם משתמשים, מקפלים בשלב זה את השקדים הקצוצים או רצועות השקדים.
- לוקחים בערך כף בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- לחלופין, אפשר להשתמש במזלג כדי לשטח כל כדור בצק בעדינות וליצור תבנית צולבת על גבי העוגיות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים קלות.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית למשך מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות להתקררות מלאה.
- לאחר שהתקררו, אחסנו את העוגיות של אמסטרדם בכלי אטום כדי לשמור על המרקם הפריך שלהן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שוקולד צ'יפס אמסטרדם: כל שעליך לעשות הוא להוסיף כוס אחת של שוקולד צ'יפס חצי מתוק לבצק העוגיות הקלאסי של אמסטרדם. מקפלים אותם באותו שלב עם השקדים הקצוצים.
- עוגיות תפוז גרידת אמסטרדם: מוסיפים גרידת תפוז אחד למרכיבים הרטובים לפני השילוב עם החומרים היבשים. גרידת התפוז מוסיפה טוויסט טרי והדרי לעוגיות ומשלימה יפה את התבלינים.
- עוגיות אמסטרדם ללא גלוטן: החלף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן כדי להפוך את העוגיות הללו ללא גלוטן.
- עוגיות ג'ינג'ר אמסטרדם: שפר את החריפות על ידי הגדלת הקינמון הטחון, אגוז המוסקט הטחון והציפורן הטחון ב-1/4 כפית כל אחד. הוסיפו 2 כפות מולסה למרכיבים הרטובים כדי לתת לעוגיות טעם טעים של ג'ינג'ר.
- קוקוס אמסטרדם עוגיות: החליפו 1 כוס שקדים קצוצים ב 1 כוס קוקוס מגורר. התוצאה היא טוויסט טרופי על העוגיות הקלאסיות של אמסטרדם עם טעם קוקוס מקסים.