מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה המתאימה למיקרוגל, ממיסים את החמאה במרווחים של 20 שניות עד להמסה מלאה. תנו לה להתקרר מעט.
- בקערת מיקסר, טורפים יחד את החמאה המומסת והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר, ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מנפים פנימה את אבקת הקקאו, הקמח לכל מטרה, המלח ואבקת האפייה. מערבבים ברגישות ובעדינות את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים עד שהם מתאחדים.
- מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס לפיזור אחיד בכל הבלילה.
- השתמשו בכף עוגיות או בכף כדי להפיל חלקים מהבצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות בקצוות אך עדיין מעט רכות במרכזן.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הערה חשובה:
היזהרו לא לאפות את העוגיות יתר על המידה! הן אמורות להיות רכות ופאג'יות מבפנים ולא קשוח. לא לדאוג בכלל, הם ימשיכו להתצטמק לאחר שתוציאו אותן מהתנור.
הצעות מיוחדות
- עוגיות בראוני אגוזים: מכניסים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך, אגוזי פקאן או אגוזי לוז) יחד עם השוקולד צ'יפס.
- עוגיות בראוני שוקולד מנטה: הוסיפו 1/2 כפית תמצית מנטה למרכיבים הרטובים והשתמשו בשבבי שוקולד מנטה.
- עוגיות בראוני סחרור קרמל: מטפטפים רוטב קרמל על בצק העוגיות לפני האפייה, ומשתמשים בשוקולד צ'יפס במילוי קרמל.
- עוגיות בראוני מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים פנימה 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך בצק העוגיות לפני האפייה.
- עוגיות בראוניז כפולות שוקולד: השתמשו בנתחי שוקולד במקום שוקולד צ'יפס לקבלת שוקולד דביק במיוחד.