מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
- מערבבים פנימה את הגרנולה והקוקוס המגורר (אם משתמשים) עד שהם מתפזרים בצורה אחידה בכל בצק העוגיות.
- לוקחים בערך כף בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות ופריכות.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות הגרנולה הקראנצ'יות בכלי אטום כדי לשמור על המרקם שלהן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות גרנולה שוקולד צ'יפס: מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לתוך בצק העוגיות לתוספת שוקולדית מענגת.
- עוגיות גרנולה שקדים: החליפו מחצית מהגרנולה בשקדים קצוצים לווריאציה אגוזית ופריכה.
- עוגיות גרנולה פירות יבשים: השתמשו בגרנולה המכילה מגוון פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות או משמשים לפרץ של מתיקות טבעית.
- עוגיות גרנולה חמאת בוטנים: מערבבים פנימה 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך בצק העוגיות לשילוב טעים של חמאת בוטנים וטעמי גרנולה.
- עוגיות גרנולה מייפל פקאן: השתמשו בגרנולה עם אגוזי פקאן וטפטפו 2 כפות סירופ מייפל לתוך בצק העוגיות לקבלת פינוק עשיר ובטעם מייפל.
- עוגיות גרנולה תפוז חמוציות: הוסף 1/2 כוס חמוציות מיובשות וגרידת תפוז אחד לבצק העוגיות לטוויסט חגיגי וחריף.