מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את תמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח לכל מטרה לתערובת החמאה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך. אם תרצה, הוסף קורט מלח לקבלת רמז לטעם.
- לוקחים חלקים קטנים מהבצק ומגלגלים אותם לכדורים. אתה יכול גם להשתמש בחותכני עוגיות כדי ליצור צורות מהנות כמו כוכבים, לבבות או חיות.
- מניחים את כדורי הבצק או הצורות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל עוגיה.
- אם משתמשים בפיזורים או סוכר צבעוני, מהדקים אותם בעדינות על העוגיות לקישוט.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות החמאה בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות חמאה שוקולד צ'יפס: הוסף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבצק העוגיות לטוויסט שוקולדי טעים.
- עוגיות חמאת בוטנים: החליפו 1/2 כוס חמאה בחמאת בוטנים לקבלת וריאציה אגוזי וקרמי.
- עוגיות חמאה במילוי ריבה: הכינו עוגיות עם טביעת אגודל על ידי לחיצת האגודל למרכז כל כדור בצק ומילוי אותו בכפית ריבת פירות לפני האפייה.
- עוגיות חמאת לימון: הוסיפו קליפת לימון אחד לבצק העוגיות לקבלת טעם בהיר והדר.
- עוגיות חמאת קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף.
- עוגיות חמאת סוכר קינמון: מפזרים סוכר קינמון על גבי כל עוגייה לפני האפייה לקבלת טעם חמים ומנחם.
- עוגיות חמאה ושקדים: מקפלים פנימה 1/2 כוס שקדים קצוצים לתוך בצק העוגיות לתוספת אגוזית ופריכה.
- עוגיות חמאה פירותיות: מערבבים פנימה 1/2 כוס פירות יבשים כמו חמוציות, צימוקים או משמשים קצוצים לפרץ של טוב פירות.