עוגיות חמאה פריכיות

4.5
כ-10 דקות הכנה10-12 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 40 עוגיות

מתכון לעוגיות חמאה קריספיות שעובר מדור לדור אצלנו במשפחה. הנאה מובטחת לטועמים.

עוגיות חמאה פריכיות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע. שימו לב לא לערבב יותר מדי את הבצק.
  6. מגלגלים את בצק העוגיות לכדורים קטנים, בקוטר של כ-1 ס"מ, ומניחים אותם על ניירות האפייה המוכנים, תוך מרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
  7. משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  9. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על הנייר למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  10. לאחר התקררות, אחסן את עוגיות החמאה הפריכות בכלי אטום כדי לשמור על פריכותן.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות חמאת לימון: מוסיפים את גרידת לימון אחד לחומרים הרטובים לפני השילוב עם החומרים היבשים. גרידת הלימון תחדיר לעוגיות טעם הדרים עז ומרענן.
  • עוגיות חמאה ושקדים: החליפו 1/2 כוס קמח ב-1/2 כוס קמח שקדים כדי לתת לעוגיות מרקם אגוזי וקצת פריך.
  • עוגיות חמאת סוכר קינמון: מגלגלים את כדורי בצק העוגיות בתערובת של קינמון וסוכר לפני האפייה ליצירת קרום מתובל ומתוק להפליא.
  • עוגיות חמאה טבולות בשוקולד: ממיסים מעט שוקולד צ'יפס חצי מתוק או שוקולד מריר וטובלים קצה אחד של כל עוגיית חמאה מקוררת בשוקולד.
  • עוגיות חמאת קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי וקראנצ'יות מענגת.
  • עוגיות חמאת רוזמרין ומלח ים: מוסיפים לבצק העוגיות 1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק ומפזרים קורט מלח ים על גבי כל עוגייה לפני האפייה.