מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע. שימו לב לא לערבב יותר מדי את הבצק.
- מגלגלים את בצק העוגיות לכדורים קטנים, בקוטר של כ-1 ס"מ, ומניחים אותם על ניירות האפייה המוכנים, תוך מרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
- משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על הנייר למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות החמאה הפריכות בכלי אטום כדי לשמור על פריכותן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות חמאת לימון: מוסיפים את גרידת לימון אחד לחומרים הרטובים לפני השילוב עם החומרים היבשים. גרידת הלימון תחדיר לעוגיות טעם הדרים עז ומרענן.
- עוגיות חמאה ושקדים: החליפו 1/2 כוס קמח ב-1/2 כוס קמח שקדים כדי לתת לעוגיות מרקם אגוזי וקצת פריך.
- עוגיות חמאת סוכר קינמון: מגלגלים את כדורי בצק העוגיות בתערובת של קינמון וסוכר לפני האפייה ליצירת קרום מתובל ומתוק להפליא.
- עוגיות חמאה טבולות בשוקולד: ממיסים מעט שוקולד צ'יפס חצי מתוק או שוקולד מריר וטובלים קצה אחד של כל עוגיית חמאה מקוררת בשוקולד.
- עוגיות חמאת קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי וקראנצ'יות מענגת.
- עוגיות חמאת רוזמרין ומלח ים: מוסיפים לבצק העוגיות 1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק ומפזרים קורט מלח ים על גבי כל עוגייה לפני האפייה.