מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת מיקסר חמאת בוטנים, סוכר לבן, סוכר חום, ביצה ותמצית וניל. מערבבים עד שהבצק מתאחד היטב וחלק.
- מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל 2-2.5 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
- השתמשו במזלג כדי ליצור תבנית צולבת על כל עוגייה, ללחוץ בעדינות על הבצק.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. העוגיות ייראו רכות באמצע אבל יתמצקו כשהן מתקררות.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות חמאת בוטנים שוקולד צ'יפס: מכניסים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לתוך לבצק לטוויסט שוקולדי מענג.
- טביעות אצבע של חמאת בוטנים במילוי ריבה: לאחר הכנת התבנית, לחצו בעדינות את האגודל או את גב הכף למרכז כל עוגייה. מלאו כל חריץ בכוס קטנה של ריבה או שימור פירות האהובים עליכם.
- עוגיות חמאת בוטנים קראנצ'יות: החליפו חמאת בוטנים שמנת בחמאת בוטנים פריכה לתוספת מרקם וקראנץ' אגוזים.
- עוגיות חמאת בוטנים משיבולת שועל: מערבבים פנימה 1/2 כוס שיבולת שועל מגולגלת לקבלת מרקם לבבי יותר וטעם אגוזי.
- עוגיות חמאת בוטנים קוקוס: מוסיפים 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק לטוויסט טרופי.