מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את הטחינה, הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע. אם משתמשים, מקפלים בשלב זה את השוקולד צ'יפס או האגוזים הקצוצים.
- לוקחים בערך כף בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על הנייר למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר שהתקררו, אחסנו את עוגיות הטחינה בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות טחינה שומשום: מערבבים פנימה 1/4 כוס שומשום קלוי לתוך בצק העוגיות לקבלת פרץ נוסף של טעם שומשום וקראנץ' מקסים.
- עוגיות טחינה דבש: החלף 1/4 כוס סוכר מגורען ב-1/4 כוס דבש עבור טוויסט מתוק וארומטי בעדינות בעוגיות הטחינה המסורתיות.
- עוגיות טחינה מערבולת שוקולד: מוסיפים 1/4 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים, ולאחר חלוקת הבצק על ניירות האפייה, מערבבים בעדינות מעט טחינה או ממרח שוקולד נוסף לקבלת אפקט שיש.
- עוגיות טחינה של פריחת תפוז: הוסף כף 1 של מי פריחת התפוז למרכיבים הרטובים כדי להחדיר לעוגיות ארומה פרחונית עדינה.
- עוגיות טחינה הל: שלבו 1 כפית הל טחון לתוך החומרים היבשים לקבלת טעם תבלינים חם וארומטי.
- עוגיות טחינה שקדים: מקפלים פנימה 1/2 כוס שקדים קצוצים או שברי שקדים לקבלת קראנץ' אגוזים מענג המשלים את הטחינה.