מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את תמצית הווניל והביצה לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
- מכסים את בצק העוגיות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות. צינון הבצק יקל על הטיפול בו.
- קח בערך כף בצק עוגיות צונן וגלגל אותו לכדור. מגלגלים את הכדור באבקת סוכר עד שהוא מצופה בנדיבות. חזור על תהליך זה עבור הבצק הנותר.
- מניחים את כדורי הבצק המצופים באבקת סוכר על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מתייצבות ומקומטות מלמעלה.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אבק את עוגיות השוקולד השלג באבקת סוכר נוספת לפני ההגשה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שוקולד שלגי מנטה: מוסיפים לבצק העוגיות 1/2 כפית תמצית מנטה יחד עם תמצית הווניל לטוויסט חגיגי ומרענן.
- עוגיות שוקולד מושלגות גרידת תפוז: מוסיפים לבצק העוגיות גרידת תפוז אחד לטעם הדרים וארומטי.
- עוגיות שוקולד שלגי אספרסו: ממיסים כף אחת של אבקת אספרסו אינסטנט ב-1 כפית מים חמים, והוסיפו אותה לבצק העוגיות לקבלת וריאציה עשירה בקפה.
- עוגיות שוקולד שלגיות אגוזי לוז: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים לתוך בצק העוגיות לחוויה אגוזית ומפנקת.
- עוגיות שוקולד שלג קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לתוך בצק העוגיות עבור טוויסט טרופי ומרקם.
- עוגיות שוקולד שלגיות קרמל מלוח: לפני רידוד בצק העוגיות באבקת סוכר, צור טביעת אצבע במרכז כל עוגייה וממלאים אותה בכמות קטנה של רוטב קרמל מלוח להפתעה מתוקה ומלוחה.