מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת אחת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת, קרמו יחד את השמן קוקוס והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת בהירה ויפה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת השמן והסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
- השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי לגרוף חלקים מהבצק ולגלגל אותם לכדורים קטנים.
- מגלגלים כל כדור בצק באבקת סוכר עד לציפוי מלא ומניחים אותם על תבנית האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות והחלק העליון מתחיל להיסדק.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למספר דקות לפני שמעבירים אותן למגש.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שוקולד שלגי מנטה: מוסיפים 1/2 כפית תמצית מנטה לבצק לטוויסט מרענן.
- דאבל עוגיות שלגיות שוקולד צ'יפס: מוסיפים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר לבצק לקבלת קרמיות נוספת .
- עוגיות מושלגות של קליפת תפוז: הוסיפו פנימה כפית אחת של גרידת תפוז לפרץ של טעם הדר.
- עוגיות מושלגות מתובלות: מוסיפים 1/2 כפית קינמון טחון וקורט אגוז מוסקט טחון לחומרים היבשים לטעם מחמם.