מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת מיקסר את השקדים הטחונים דק, אבקת הסוכר, הקינמון הטחון, אגוז המוסקט הטחון והציפורן הטחון.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, ואז מוסיפים את מי פריחת התפוז (או תמצית וניל), חמאה רכה ושמן צמחי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים ליצירת בצק רך.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את התערובת הזו בהדרגה לבצק ומערבבים עד שהכל נטמע.
- לוקחים כמות קטנה של בצק (בערך כף) ומעצבים ממנו כדור. מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים ביניהם בערך 1 סנטימטר זה מזה.
- משטחים בעדינות כל כדור בצק בעזרת גב מזלג או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אבק את עוגיות השקדים המרוקאיות באבקת סוכר.
הצעות מיוחדות
- עוגיות מרוקאיות קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר למרכיבים היבשים עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף.
- עוגיות מרוקאיות טבולות בשוקולד: לאחר שהעוגיות התקררו, ממיסים מעט שוקולד מריר או חצי מתוק וטובלים קצה אחד של כל עוגייה בשוקולד.
- עוגיות מרוקאיות פיסטוק: החליפו מחצית מהשקדים בפיסטוקים, טחונים דק.
- עוגיות מרוקאיות דבש-שומשום: הוסף לבצק 2 כפות דבש ו-1/4 כוס שומשום קלוי.
- עוגיות מרוקאיות תפוזים ושקדים: מוסיפים לבצק גרידת תפוז אחד יחד עם השקדים.
- עוגיות מרוקאיות הל: הגדל את ההל הטחון ל-1/2 כפית לטוויסט ארומטי ואקזוטי.