עוגיות פיצוחים

4.8
כ-10 דקות הכנה12-15 דקות אפייה
רמת קושי: קל-בינוני | כמות: כ-30 עוגיות

עוגיות פיצוחים מלאות בכל טוב - בריאות וטעימות

עוגיות פיצוחים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את האגוזים המעורבים הקצוצים, שיבולת השועל, זרעי הפשתן הטחונים וזרעי הצ'יה.
  3. בקערה נפרדת המתאימה למיקרוגל, מערבבים יחד את הדבש או סירופ מייפל, חמאת שקדים או חמאת בוטנים, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל, קינמון וקורט מלח.
  4. מחממים את התערובת הרטובה במיקרוגל למשך 30 שניות או עד שהיא הופכת חלקה וקל לערבב.
  5. יוצקים את התערובת הרטובה על החומרים היבשים ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב ומצופה.
  6. קח בערך 1 כף מהתערובת וצור ממנה כדור בעזרת הידיים. מניחים את הכדור על תבנית האפייה המוכנה. משטחים מעט כל כדור בעזרת גב הכף או האצבעות.
  7. חוזרים על התהליך עם שאר התערובת, ומשאירים מספיק מרווח בין כל עוגייה על תבנית האפייה.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
  9. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  10. לאחר התקררות, אחסן את עוגיות האגוזים המעורבבות הבריאות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד שבוע.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות פירות יבשים ואגוזים: מערבבים פנימה 1/2 כוס פירות יבשים כמו חמוציות, צימוקים או משמשים קצוצים לווריאציה מתוקה ופירותית יותר.
  • עוגיות שוקולד מעורבות אגוזים: מוסיפים 1/2 כוס צ'יפס שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ לטוויסט עשיר ומפנק.
  • עוגיות קוקוס מעורבות אגוזים: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לקבלת טעם טרופי ומרקם נוסף.
  • עוגיות מייפל פקאן: החליפו את האגוזים המעורבים באגוזי פקאן והשתמשו בסירופ מייפל כממתיק לשילוב פקאן-מייפל מענג.
  • עוגיות מעורבות אגוזים מתובלות: מוסיפים 1/2 כפית קינמון טחון וקורט אגוז מוסקט טחון לווריאציה חמימה וארומטית.