מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את האגוזים המעורבים הקצוצים, שיבולת השועל, זרעי הפשתן הטחונים וזרעי הצ'יה.
- בקערה נפרדת המתאימה למיקרוגל, מערבבים יחד את הדבש או סירופ מייפל, חמאת שקדים או חמאת בוטנים, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל, קינמון וקורט מלח.
- מחממים את התערובת הרטובה במיקרוגל למשך 30 שניות או עד שהיא הופכת חלקה וקל לערבב.
- יוצקים את התערובת הרטובה על החומרים היבשים ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב ומצופה.
- קח בערך 1 כף מהתערובת וצור ממנה כדור בעזרת הידיים. מניחים את הכדור על תבנית האפייה המוכנה. משטחים מעט כל כדור בעזרת גב הכף או האצבעות.
- חוזרים על התהליך עם שאר התערובת, ומשאירים מספיק מרווח בין כל עוגייה על תבנית האפייה.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות האגוזים המעורבבות הבריאות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד שבוע.
הצעות מיוחדות
- עוגיות פירות יבשים ואגוזים: מערבבים פנימה 1/2 כוס פירות יבשים כמו חמוציות, צימוקים או משמשים קצוצים לווריאציה מתוקה ופירותית יותר.
- עוגיות שוקולד מעורבות אגוזים: מוסיפים 1/2 כוס צ'יפס שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ לטוויסט עשיר ומפנק.
- עוגיות קוקוס מעורבות אגוזים: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לקבלת טעם טרופי ומרקם נוסף.
- עוגיות מייפל פקאן: החליפו את האגוזים המעורבים באגוזי פקאן והשתמשו בסירופ מייפל כממתיק לשילוב פקאן-מייפל מענג.
- עוגיות מעורבות אגוזים מתובלות: מוסיפים 1/2 כפית קינמון טחון וקורט אגוז מוסקט טחון לווריאציה חמימה וארומטית.