מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת מיקסר את הקוקוס המגורד והסוכר.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף .
- מערבבים בעדינות את החלבונים הטרופים לתוך תערובת הקוקוס-סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את תמצית הווניל וקמצוץ המלח כדי לשפר את הטעמים.
- השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי להכניס בצורה שווה חלק מהתערובת על תבנית האפייה המוכנה, ועצבו אותם לעגולי עוגיות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-18 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות מתייצבות.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות קוקוס שוקולד צ'יפס: מכניסים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ללא גלוטן (כהה, חצי מתוק או לבן) לתוך תערובת הקוקוס.
- עוגיות בהשראת שקדים: ערבבו פנימה 1/2 כוס שקדים קצוצים והשתמשו בחצי שוקולד צ'יפס ללא גלוטן וחציו שבבי קוקוס לטעם דמוי חטיף ממתקים.
- עוגיות קוקוס לימון: הוסף 1 כפית גרידת לימון לתערובת הקוקוס-סוכר לטוויסט לימוני ומעניין.
- עוגיות קוקוס תפוזים: החליפו את תמצית הווניל בכפית תמצית תפוזים כדי לקבל ארומת הדרים.
- עוגיות קוקוס פטל: מוסיפים בעדינות פנימה 1/2 כוס פטל מיובש לפרץ של טוב פירות.