עוגיות קינמון של סבתא

4.7
20 דק' הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 24-30 עוגיות

עוגיות קינמון של סבתא, פשוט עוגיות של פעם, שמחזירות אותנו אחורה לימים נעימים וכיפים. איזון מושלם של מתוק, תבלינים ונוסטלגיה.

עוגיות קינמון של סבתא

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב, ערבבו יחד את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הקינמון הטחון, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
  6. השתמש בכף או בכף עוגיות כדי להכין כפות מעוגלות של בצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  7. משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. המרכזים אולי עדיין נראים מעט רכים, אבל הם יתקבעו כשהעוגיות מתקררות.
  9. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות מצופות סוכר קינמון: מגלגלים את כדורי בצק העוגיות בתערובת של סוכר חום וקינמון לפני האפייה לקבלת שכבה נוספת של מתיקות ותיבול.
  • עוגיות פקאן קינמון: מכניסים פנימה 1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים כדי להוסיף לעוגיות קראנץ' אגוזים מפנק.
  • עוגיות צימוקים קינמון: מערבבים פנימה 1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות כדי להחדיר לעוגיות פרצי טעם פירותי.
  • עוגיות קינמון תבלין צ'אי: החליפו את הקינמון הטחון בתבלין צ'אי לטוויסט ייחודי, המשלב טעמים כמו הל, ג'ינג'ר וציפורן.