מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב, ערבבו יחד את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הקינמון הטחון, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
- השתמש בכף או בכף עוגיות כדי להכין כפות מעוגלות של בצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. המרכזים אולי עדיין נראים מעט רכים, אבל הם יתקבעו כשהעוגיות מתקררות.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות מצופות סוכר קינמון: מגלגלים את כדורי בצק העוגיות בתערובת של סוכר חום וקינמון לפני האפייה לקבלת שכבה נוספת של מתיקות ותיבול.
- עוגיות פקאן קינמון: מכניסים פנימה 1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים כדי להוסיף לעוגיות קראנץ' אגוזים מפנק.
- עוגיות צימוקים קינמון: מערבבים פנימה 1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות כדי להחדיר לעוגיות פרצי טעם פירותי.
- עוגיות קינמון תבלין צ'אי: החליפו את הקינמון הטחון בתבלין צ'אי לטוויסט ייחודי, המשלב טעמים כמו הל, ג'ינג'ר וציפורן.