מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
- מחלקים את בצק העוגיות למנות קטנות (ככף כל אחת) ומגלגלים אותן לכדורים.
- מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- השתמשו באגודל או בגב של כפית כדי ליצור חריץ במרכז כל עוגייה.
- ממלאים כל שקע בכ-1/2 כפית ריבת תותים.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות ריבת תות בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות מיקס ריבת פירות יער: השתמשו בשילוב של ריבות פירות יער שונות (כגון פטל, אוכמניות ופטל שחור) לשילוב של טעמים.
- עוגיות ריבת משמש: החליפו את ריבת התות בריבת משמש לטוויסט מתוק וחריף.
- עוגיות ריבת אפרסק: בחרו בריבת אפרסקים כדי להוסיף טעם פירותי טעים לעוגיות.
- עוגיות ריבת דובדבנים: בחר ריבת דובדבנים לפרץ מענג של טוב דובדבנים.
- עוגיות טביעת אצבע של פודינג לימון: ממלאים את החריצים בפודינג לימון.
- עוגיות שוקולד לוז עם טביעת אצבע: החליפו את ריבת הפירות עם נוטלה או כל ממרח אגוזי לוז שוקולד אחר למילוי שוקולדי מענג.
- עוגיות חמאת בוטנים וג'לי עם טביעת אגודל: ממלאים את החריצים בכף חמאת בוטנים ובכף קטנה של ריבת תותים לטעם חמאת בוטנים וג'לי קלאסי.