מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה, טורפים יחד את שמן הקוקוס המומס, הסוכר החום, הסוכר הלבן, רסק התפוחים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
- מכניסים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס ללא חלב.
- השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי להכין כדורי בצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות..
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות אגוזים: הוסף 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כגון שקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן) יחד עם השוקולד צ'יפס.
- עוגיות טבעוניות צימוקים שיבולת שועל: החליפו את השוקולד צ'יפס בצימוקים והוסיפו 1 כפית קינמון טחון לחומרים היבשים.
- עוגיות טבעוניות זוגיות שוקולד: מערבבים פנימה 1/4 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לקבלת טעם עשיר של שוקולד, והשתמשו בנתחי שוקולד ללא חלב במקום שוקולד צ'יפס.
- עוגיות שוקולד צ'יפס קוקוס טבעוניות: מערבבים פנימה 1/2 כוס קוקוס מגורר יחד עם השוקולד צ'יפס.