עוגיות שוקולד ציפס פרווה

4.5
10 דק' הכנה12 דק' אפייה
רמת קושי: קל מאוד | כמות: 24 עוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות מדהימות וללא מוצרי חלב, כוללות תערובת מושלמת של שמן קוקוס מומס, סוכרים ורסק תפוחים לא ממותק. רך להפליא מבפנים עם קראנץ' מעולה בקצוות. ניתן לעשות התאמות אישיות באמצעות וריאציות שונות כמו אגוזים, צימוקים משיבולת שועל, שוקולד כפול, קוקוס, חמאת בוטנים, נענע או טוויסט לערבב. מתכון קל מאוד להכנה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!

עוגיות שוקולד ציפס פרווה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את שמן הקוקוס המומס, הסוכר החום והסוכר הלבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט קרמי.
  4. מוסיפים את רסק התפוחים הלא ממותק ותמצית הווניל למרכיבים הרטובים. מערבבים עד שהכל עורבב היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. אין לערבב יתר על המידה.
  6. מכניסים פנימה לתערובת את השוקולד צ'יפס המריר עד שהוא מעורבב היטב בכל הבצק.
  7. הכינו כדורים בקוטר 2-3 ס"מ והכניסו לתבניות והקפידו בין מרווח של 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה כך שלא יידבקו.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. המרכזים אולי עדיין נראים מעט רכים, אבל הם יתמצקו כשהעוגיות מתקררות.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
  10. בתאבון! בטוחים שתתמכרו 🙂

הצעות מיוחדות

  • עוגיות אגוזים: הוסיפו 1/2 כוס אגוזים קצוצים לבחירתכם (כגון שקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן) יחד עם השוקולד צ'יפס.
  • עוגיות צימוקים משיבולת שועל: מחליפים את השוקולד צ'יפס בצימוקים ומוסיפים 1 כפית קינמון טחון לחומרים היבשים.
  • עוגיות שוקולד כפולות: מערבבים פנימה 1/4 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לקבלת טעם עשיר של שוקולד, והשתמשו בנתחי שוקולד ללא חלב במקום שוקולד צ'יפס.
  • עוגיות שוקולד צ'יפס קוקוס: מערבבים פנימה 1/2 כוס קוקוס מגורר יחד עם השוקולד צ'יפס.
  • עוגיות שוקולד חמאת בוטנים: מערבבים פנימה 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך החומרים הרטובים לפני הוספת התערובת היבשה, והשתמשו בשבבי חמאת בוטנים ללא חלב במקום שוקולד צ'יפס.
  • עוגיות שוקולד מנטה: הוסיפו 1 כפית של תמצית מנטה למרכיבים הרטובים והשתמשו בשוקולד צ'יפס נענע ללא חלב.
  • עוגיות מיקס טרייל: שלבו 1/4 כוס פירות יבשים (כגון חמוציות או משמשים) ו-1/4 כוס אגוזים מעורבים קצוצים כדי ליצור עוגיה בהשראת תערובת.
  • אל תהססו להיות יצירתי ולהתנסות בשילובים שונים ומעניינים ועדיין לשמור על העוגיות פרווה!