מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את שמן הקוקוס המומס, הסוכר החום והסוכר הלבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט קרמי.
- מוסיפים את רסק התפוחים הלא ממותק ותמצית הווניל למרכיבים הרטובים. מערבבים עד שהכל עורבב היטב.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. אין לערבב יתר על המידה.
- מכניסים פנימה לתערובת את השוקולד צ'יפס המריר עד שהוא מעורבב היטב בכל הבצק.
- הכינו כדורים בקוטר 2-3 ס"מ והכניסו לתבניות והקפידו בין מרווח של 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה כך שלא יידבקו.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. המרכזים אולי עדיין נראים מעט רכים, אבל הם יתמצקו כשהעוגיות מתקררות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
- בתאבון! בטוחים שתתמכרו 🙂
הצעות מיוחדות
- עוגיות אגוזים: הוסיפו 1/2 כוס אגוזים קצוצים לבחירתכם (כגון שקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן) יחד עם השוקולד צ'יפס.
- עוגיות צימוקים משיבולת שועל: מחליפים את השוקולד צ'יפס בצימוקים ומוסיפים 1 כפית קינמון טחון לחומרים היבשים.
- עוגיות שוקולד כפולות: מערבבים פנימה 1/4 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לקבלת טעם עשיר של שוקולד, והשתמשו בנתחי שוקולד ללא חלב במקום שוקולד צ'יפס.
- עוגיות שוקולד צ'יפס קוקוס: מערבבים פנימה 1/2 כוס קוקוס מגורר יחד עם השוקולד צ'יפס.
- עוגיות שוקולד חמאת בוטנים: מערבבים פנימה 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך החומרים הרטובים לפני הוספת התערובת היבשה, והשתמשו בשבבי חמאת בוטנים ללא חלב במקום שוקולד צ'יפס.
- עוגיות שוקולד מנטה: הוסיפו 1 כפית של תמצית מנטה למרכיבים הרטובים והשתמשו בשוקולד צ'יפס נענע ללא חלב.
- עוגיות מיקס טרייל: שלבו 1/4 כוס פירות יבשים (כגון חמוציות או משמשים) ו-1/4 כוס אגוזים מעורבים קצוצים כדי ליצור עוגיה בהשראת תערובת.
- אל תהססו להיות יצירתי ולהתנסות בשילובים שונים ומעניינים ועדיין לשמור על העוגיות פרווה!