מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, והמלח.
- בקערה אחרת, מניחים את השמן, סוכר חום, סוכר לבן, הביצה והתמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הלחה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את שוקולית הצ'יפס ומערבבים שוב.
- בעזרת כף, מניחים כדורים של הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בריווחים של כ-2 ס"מ.
- אופים במשך כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות.
- מניחים את התבנית להתקרר מעט לפני שמוסיפים את העוגיות למדף מחמם.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שוקולית צ'יפס עם אגוזים: הוסיפו כוס של אגוזים קצוצים לתערובת לפני האפייה.
- עוגיות שוקולית צ'יפס עם קוקוס: הוסיפו חצי כוס של קוקוס מרוסק לתערובת לפני האפייה.
- עוגיות שוקולית צ'יפס עם דחיסה: הוסיפו כוס של דחיסה לתערובת לפני האפייה.