מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר, מערבבים יחד את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים על נייר אפייה עם קצת קמח עד שמקבלים מלבן בעובי חצי ס"מ. ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יומיים.
- מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית עד שמקבלים קצף רך עם בועות
- מוסיפים בהדרגה סוכר ומגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד כמה דק' עד שהקצף חלק לגמרי
- מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט לאט עד שמקבלים מקרם אחיד ויפה
- מורחים על כל מלבן בצק שליש מהכמות הקצף ומגלגלים עד לרולדה
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
- מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ומתאחדת היטב.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דק'
הצעות מיוחדות
- עוגיות קרם ורד לימון: הוסיפו קליפת לימון אחד לבצק העוגיות לקבלת רמז לטעם הדרים.
- עוגיות קרם ורדים שוקולד: מערבבים 1/4 כוס אבקת קקאו למחצית מבצק העוגיות כדי ליצור וריאציה בטעם שוקולד. סנדוויץ' את העוגיות עם מלית קרם הוורדים לשילוב טעמים מענג.
- עוגיות קרם פטל ורדים: הוסף 1/2 כוס אבקת פטל מיובש בהקפאה למילוי קרם הוורדים לטוויסט פירותי.
- עוגיות קרם ורד פיסטוק: מקפלים פנימה 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים דק לתוך בצק העוגיות לתוספת מרקם וטעם אגוזי.
- עוגיות קרם ורד פריחת תפוז: החליפו את מי הוורדים במי פריחת התפוז לווריאציה ריחנית ופרחונית.
- עוגיות קרם ורד קוקוס: הוסף 1/4 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי.