מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב מערבבים את הבננות המעוכות, רסק התפוחים הלא ממותק ותמצית הווניל.
- מוסיפים את שיבולת השועל, הקינמון הטחון והמלח לתערובת הבננה ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב.
- אם רוצים, מכניסים פנימה את הצימוקים או החמוציות המיובשות והאגוזים הקצוצים לתוספת טעם ומרקם.
- השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי להכין חלקים מהתערובת על תבנית האפייה המוכנה, ועצבו אותם לעגולי עוגיות.
- משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שיבולת שועל עם קוקוס-שוקולד: מערבבים פנימה 1/4 כוס שוקולד צ'יפס ללא חלב ו-1/4 כוס קוקוס מגורר לטוויסט טרופי.
- עוגיות שיבולת שועל אגוזים: הוסיפו 1/4 כוס אגוזים קצוצים (כגון שקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן) כדי לשפר את הטעם האגוזי.
- עוגיות שיבולת שועל של ברי בליס: מוסיפים פנימה 1/2 כוס אוכמניות טריות, פטל או תותים קצוצים לרענון פירותי מגניב.
- עוגיות שיבולת שועל של תבלין דלעת: מערבבים פנימה 1/2 כפית תבלין דלעת לטעם נעים בהשראת הסתיו.