עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

4.6
20 דק' הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 24-30 עוגיות

עולם של פינוקים עם מתכון מנצח לעוגיות שיבולת שועל מפוצצות בשוקולד מושלם וממכר. עוגיות אלה עמוסות בשוקולד עשיר ושיבולת שועל מדוייקת ומזינה שנותנת פתרון מושלם לבריאות ושוקולד ביחד.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, ערבבו יחד את החמאה המומסת, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת בהירה ויפה.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מכניסים גם את תמצית הווניל.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
  6. מכניסים פנימה את שיבולת השועל, השוקולד צ'יפס והאגוזים הקצוצים (אם משתמשים), עד לפיזור אחיד ושוויוני בבצק.
  7. השתמש בכף או בכף עוגיות כדי להפיל ליצור עיגולים של בצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  8. משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. המרכזים אולי עדיין נראים מעט רכים, אבל הם יתקבעו כשהעוגיות מתקררות.
  10. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות שיבולת שועל עם דאבל שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לקבלת מכה שוקולדית במיוחד.
  • שוקולד לבן עוגיות שיבולת שועל אגוזי מקדמיה: החליפו את השוקולד צ'יפס בשוקולד צ'יפס לבן והכניסו פנימה 1/2 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים.
  • עוגיות שיבולת שועל שוקולד דובדבנים: הוסיפו 1/2 כוס דובדבנים מיובשים לבצק לקבלת ניגוד פירותי ומעניין לשוקולד.
  • עוגיות שיבולת שועל שוקולד קוקוס: מכניסים פנימה 1/2 כוס קוקוס מגורר יחד עם השוקולד צ'יפס.