מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה, ערבבו יחד את החמאה המומסת, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת בהירה ויפה.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מכניסים גם את תמצית הווניל.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
- מכניסים פנימה את שיבולת השועל, השוקולד צ'יפס והאגוזים הקצוצים (אם משתמשים), עד לפיזור אחיד ושוויוני בבצק.
- השתמש בכף או בכף עוגיות כדי להפיל ליצור עיגולים של בצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. המרכזים אולי עדיין נראים מעט רכים, אבל הם יתקבעו כשהעוגיות מתקררות.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שיבולת שועל עם דאבל שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לקבלת מכה שוקולדית במיוחד.
- שוקולד לבן עוגיות שיבולת שועל אגוזי מקדמיה: החליפו את השוקולד צ'יפס בשוקולד צ'יפס לבן והכניסו פנימה 1/2 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים.
- עוגיות שיבולת שועל שוקולד דובדבנים: הוסיפו 1/2 כוס דובדבנים מיובשים לבצק לקבלת ניגוד פירותי ומעניין לשוקולד.
- עוגיות שיבולת שועל שוקולד קוקוס: מכניסים פנימה 1/2 כוס קוקוס מגורר יחד עם השוקולד צ'יפס.