מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר החום והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה, הקינמון הטחון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל מתאחד.
- מערבבים פנימה את שיבולת השועל המגולגלת, ואם משתמשים, את הצימוקים או השוקולד צ'יפס עד לפיזור אחיד בכל בצק העוגיות.
- בעזרת כף עוגיות או כף, זרוק כדורי בצק מעוגלים על ניירות האפייה המוכנים, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
- משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על הנייר למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות שיבולת השועל בכלי אטום כדי לשמור על המרקם שלהן
הצעות מיוחדות
- עוגיות שיבולת שועל קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות.
- עוגיות שיבולת שועל אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או אגוזי פקאן.
- עוגיות שיבולת שועל קינמון תפוחים: מערבבים פנימה 1 כוס תפוחים חתוכים לקוביות דקות ומקולפים ומגדילים את הקינמון הטחון ל-1 1/2 כפיות.
- עוגיות שיבולת שועל חמאת בוטנים: הוסף 1/2 כוס חמאת בוטנים שמנת או פריכה למרכיבים הרטובים.
- עוגיות שיבולת שועל סירופ מייפל: החלף 1/2 כוס סוכר מגורען ב-1/2 כוס סירופ מייפל טהור.
- M&M עוגיות שיבולת שועל: מערבבים פנימה 1 כוס של M&M's או סוכריות שוקולד צבעוניות אחרות.