מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב מערבבים את קמח השקדים, שמן קוקוס מומס, דבש או סירופ מייפל, תמצית שקדים ומלח. מערבבים עד שנוצר בצק.
- השתמשו בידיים כדי לעצב את הבצק לכדורים קטנים, בקוטר של כ-1 סנטימטר.
- מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מרווח בין כל אחד.
- לוחצים בעדינות כלפי מטה על כל כדור בצק בעזרת גב מזלג כדי לשטח מעט. אפשר מעל כל עוגיה להוסיף מעט שקדים פרוסים .
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שקדים שוקולד צ'יפס: מכניסים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ללא חלב לטוויסט שוקולדי וואו.
- עוגיות שקדי חמוציות: מערבבים פנימה 1/2 כוס חמוציות מיובשות לפרץ של מתיקות חריפה.
- עוגיות שקדים כתומים: מוסיפים 1 כפית גרידת תפוז לבצק לטעם הדרים מרענן.
- עוגיות שקד הל: מערבבים פנימה 1/2 כפית הל טחון למגע אקזוטי וארומטי.