מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר, ערבבו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את תמצית השקדים לתערובת החמאה-סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את השקדים הטחונים דק, הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
- לוקחים כמות קטנה של בצק עוגיות (בערך כף) ומעצבים ממנו כדור. מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים ביניהם בערך 1 סנטימטר זה מזה.
- לחלופין, דוחסים שקד שלם למרכז כל עוגייה כדי לקשט אותם.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את עוגיות השקדים בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות שקדים טבולות בשוקולד: לאחר שהעוגיות התקררו, ממיסים מעט שוקולד מריר או חצי מתוק וטובלים קצה אחד של כל עוגייה בשוקולד. מניחים את העוגיות על נייר אפייה ומניחים לשוקולד להתייצב לפני ההגשה.
- עוגיות שקדים כתומים: מוסיפים גרידת תפוז אחד למרכיבים הרטובים יחד עם תמצית השקדים לקבלת טעם בהיר והדר.
- עוגיות שקדים עם טביעת אצבע: מעצבים את בצק העוגיות לכדורים ויוצרים חריץ במרכז בעזרת האגודל. ממלאים כל שקע בכפית ריבת פירות או שימורים לפני האפייה.
- עוגיות שקדי קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר למרכיבים היבשים עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף.
- עוגיות שקדים אמרטו: החליפו את תמצית השקדים בליקר אמרטו לעוגייה בטעם שקדים עם שמץ של תחכום.
- עוגיות שקדים קצרות: הגדילו את כמות החמאה ל- 1 כוס והקטינו את הקמח ל- 1 כוס לעוגייה פירורית וחמאתית בסגנון לחם קצר.