עוגיות שקדים נמסות

4.2
כ-10 דקות הכנה12-15 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: כ-15 עוגיות

עוגיות שקדים שנמסות בפה! קלות ומהירות

עוגיות שקדים נמסות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר, ערבבו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את תמצית השקדים לתערובת החמאה-סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את השקדים הטחונים דק, הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
  6. לוקחים כמות קטנה של בצק עוגיות (בערך כף) ומעצבים ממנו כדור. מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים ביניהם בערך 1 סנטימטר זה מזה.
  7. לחלופין, דוחסים שקד שלם למרכז כל עוגייה כדי לקשט אותם.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
  9. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  10. לאחר התקררות, אחסן את עוגיות השקדים בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות שקדים טבולות בשוקולד: לאחר שהעוגיות התקררו, ממיסים מעט שוקולד מריר או חצי מתוק וטובלים קצה אחד של כל עוגייה בשוקולד. מניחים את העוגיות על נייר אפייה ומניחים לשוקולד להתייצב לפני ההגשה.
  • עוגיות שקדים כתומים: מוסיפים גרידת תפוז אחד למרכיבים הרטובים יחד עם תמצית השקדים לקבלת טעם בהיר והדר.
  • עוגיות שקדים עם טביעת אצבע: מעצבים את בצק העוגיות לכדורים ויוצרים חריץ במרכז בעזרת האגודל. ממלאים כל שקע בכפית ריבת פירות או שימורים לפני האפייה.
  • עוגיות שקדי קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר למרכיבים היבשים עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף.
  • עוגיות שקדים אמרטו: החליפו את תמצית השקדים בליקר אמרטו לעוגייה בטעם שקדים עם שמץ של תחכום.
  • עוגיות שקדים קצרות: הגדילו את כמות החמאה ל- 1 כוס והקטינו את הקמח ל- 1 כוס לעוגייה פירורית וחמאתית בסגנון לחם קצר.