מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים שוב עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
- מקפלים פנימה את עוגיות האוראו המרוסקות, שומרים כמות קטנה לקישוט.
- מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את קצפת הקצפת. בקערת ערבוב טורפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת פסגות נוקשות.
- לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את קצפת הקצפת באופן שווה על החלק העליון והצדדים של העוגה.
- מקשטים את העוגה בעוגיות האוראו המרוסקות הנותרות ומניחים עוגיות אוראו שלמות מסביב לקצה למגע נוסף.
- פורסים ומגישים את עוגת האוראו השמימית הזו ליקיריכם ותיהנו!
הצעות מיוחדות
- עוגת אוראו מנטה: מוסיפים לבלילת העוגה 1/2 כפית תמצית נענע ומקשטים בעוגיות אוראו נענע מרוסקות.
- עוגת אוראו חמאת בוטנים: מורחים שכבה של חמאת בוטנים בין שכבות העוגה ומעליה עוגיות אוראו חמאת בוטנים מרוסקות.
- עוגיות ועוגת גלידת שמנת: מקפיאים את שכבות העוגה ומכריכים אותן עם עוגיות וגלידת שמנת. מעל קצפת ועוגיות אוראו מרוסקות.