עוגת אוראו קלה להכנה

4
20 דקות הכנה35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בעוגת אוראו טעימה וקלה להכנה שתספק את השן המתוקה שלכם! עוגה זו מושלמת לכל אירוע ותרים את החברים ובני המשפחה בטעמה העשיר והשוקולדי.

עוגת אוראו קלה להכנה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים שוב עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
  5. מקפלים פנימה את עוגיות האוראו המרוסקות, שומרים כמות קטנה לקישוט.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את קצפת הקצפת. בקערת ערבוב טורפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת פסגות נוקשות.
  10. לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את קצפת הקצפת באופן שווה על החלק העליון והצדדים של העוגה.
  11. מקשטים את העוגה בעוגיות האוראו המרוסקות הנותרות ומניחים עוגיות אוראו שלמות מסביב לקצה למגע נוסף.
  12. פורסים ומגישים את עוגת האוראו השמימית הזו ליקיריכם ותיהנו!

הצעות מיוחדות

  • עוגת אוראו מנטה: מוסיפים לבלילת העוגה 1/2 כפית תמצית נענע ומקשטים בעוגיות אוראו נענע מרוסקות.
  • עוגת אוראו חמאת בוטנים: מורחים שכבה של חמאת בוטנים בין שכבות העוגה ומעליה עוגיות אוראו חמאת בוטנים מרוסקות.
  • עוגיות ועוגת גלידת שמנת: מקפיאים את שכבות העוגה ומכריכים אותן עם עוגיות וגלידת שמנת. מעל קצפת ועוגיות אוראו מרוסקות.