עוגת אלפחורס מושלמת

4.6
20 דקות הכנה35 דקות אפייה1 שעה קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בעוגת אלפחורס המושלמת, פינוק מענג המשלב טעמים של עוגיות שורט ברד חמאתיות ודולסה דה לצ'ה קרמי. עוגה זו בטוח להרשים את החברים ובני המשפחה שלך עם טעם שאין לעמוד בפניו מצגת יפה!

עוגת אלפחורס מושלמת

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  4. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  6. אופים 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בתבנית לפני שמעבירים אותה לצלחת הגשה.
  8. מורחים שכבה נדיבה של דולסה דה לצ'ה מעל החלק העליון של העוגה.
  9. מפזרים את הקוקוס המגורר באופן שווה על הדולצ'ה דה לצ'ה.
  10. פורסים ומגישים את עוגת האלפחורס המושלמת, ונהנים!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: מוסיפים לבלילה 1/4 כוס אבקת קקאו לקבלת גרסה שוקולדית של העוגה.
  • תענוג פירותי: שכבו תותים פרוסים או אפרסקים בין העוגה לדולצ'ה דה לצ'ה לטוויסט פירותי.
  • הפתעה אגוזית: מפזרים על הקוקוס שקדים קצוצים או אגוזי לוז למרקם פריך.