מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בתבנית לפני שמעבירים אותה לצלחת הגשה.
- מורחים שכבה נדיבה של דולסה דה לצ'ה מעל החלק העליון של העוגה.
- מפזרים את הקוקוס המגורר באופן שווה על הדולצ'ה דה לצ'ה.
- פורסים ומגישים את עוגת האלפחורס המושלמת, ונהנים!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: מוסיפים לבלילה 1/4 כוס אבקת קקאו לקבלת גרסה שוקולדית של העוגה.
- תענוג פירותי: שכבו תותים פרוסים או אפרסקים בין העוגה לדולצ'ה דה לצ'ה לטוויסט פירותי.
- הפתעה אגוזית: מפזרים על הקוקוס שקדים קצוצים או אגוזי לוז למרקם פריך.