עוגת ביסקוויטים גבינה של פעם

4.5
15 דקות הכנה25-30 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

מתכון מענג ונוסטלגי לעוגת ביסקוויטים גבינה שתחזיר אתכם לימים הטובים. העוגה הזו היא שילוב מושלם של כל טוב גבינה וקראנץ' ביסקוויטים שישאיר לכם חשק לעוד!

עוגת ביסקוויטים גבינה של פעם

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה.
  3. הוסיפו את החמאה הקרה לקוביות למרכיבים היבשים ושפשפו אותה בקצות אצבעותיכם עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם.
  4. מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר המגוררת.
  5. בקערה קטנה נפרדת טורפים יחד את החלב והביצה הטרופה.
  6. יוצקים את תערובת החלב והביצים למרכיבים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית העוגה המשומנת ומורחים אותו באופן שווה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
  10. תיהנו מעוגת ביסקוויטים גבינה של פעם עם תה או קפה!

הצעות מיוחדות

  • עוגה עם עשבי תיבול: הוסף כף 1 של עשבי תיבול טריים קצוצים כמו רוזמרין, טימין או פטרוזיליה לבצק לקבלת פרץ נוסף של טעם.
  • בעיטת חריפה: מערבבים פנימה 1/2 כפית אבקת צ'ילי או פלפל קאיין למרכיבים היבשים לקבלת טוויסט חריף.
  • עוגת שום גבינה: מוסיפים לבצק 2 שיני שום טחונות ו-1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת לעוגה דמוית לחם שום מלוח.