מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה.
- הוסיפו את החמאה הקרה לקוביות למרכיבים היבשים ושפשפו אותה בקצות אצבעותיכם עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם.
- מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר המגוררת.
- בקערה קטנה נפרדת טורפים יחד את החלב והביצה הטרופה.
- יוצקים את תערובת החלב והביצים למרכיבים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
- מעבירים את הבצק לתבנית העוגה המשומנת ומורחים אותו באופן שווה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
- תיהנו מעוגת ביסקוויטים גבינה של פעם עם תה או קפה!
הצעות מיוחדות
- עוגה עם עשבי תיבול: הוסף כף 1 של עשבי תיבול טריים קצוצים כמו רוזמרין, טימין או פטרוזיליה לבצק לקבלת פרץ נוסף של טעם.
- בעיטת חריפה: מערבבים פנימה 1/2 כפית אבקת צ'ילי או פלפל קאיין למרכיבים היבשים לקבלת טוויסט חריף.
- עוגת שום גבינה: מוסיפים לבצק 2 שיני שום טחונות ו-1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת לעוגה דמוית לחם שום מלוח.