עוגת ביסקוויטים פרווה

4.9
20 דקות הכנה30 דקות אפייה1 שעה קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

מתכון כיפי וטעים לעוגת ביסקוויטים פרווה, קינוח ייחודי המשלב ביסקוויטים אווריריים עם ציפוי שוקולד פרוותי. עוגה זו בטוח להרשים את החברים ובני המשפחה!

עוגת ביסקוויטים פרווה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערה גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. מוסיפים את החמאה הקרה לקוביות למרכיבים היבשים ובעזרת האצבעות משפשפים אותה בתערובת הקמח עד שהיא דומה לפירורים גסים.
  4. מערבבים פנימה את הסוכר המגורען.
  5. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, תמצית הווניל והחלב.
  6. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
  10. בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד הפרוותי. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים, תוך ערבוב עד לקבלת מרקם חלק.
  11. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת הקקאו, תמצית הווניל והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
  12. לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את ציפוי השוקולד הפרוותי מעל העוגה, ומורחים אותו באופן שווה עם מרית.
  13. מפזרים מעל קוקוס מגורר לקבלת אפקט פרוותי.
  14. מניחים לציפוי להתייצב לפני ההגשה.
  15. פורסים ונהנים מעוגת ביסקוויט הפרווה הטעימה שלכם!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט אגוזים: הוסיפו לבלילת העוגה אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי לוז לתוספת קראנץ'.
  • Berrylicious: מגישים את העוגה עם תוספת של פירות יער טריים, כמו תותים או פטל, לטוויסט פירותי.
  • הפתעה מנטה: הוסף כמה טיפות של תמצית נענע לציפוי השוקולד הפרוותי לטעם מרענן.