מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערה גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים את החמאה הקרה לקוביות למרכיבים היבשים ובעזרת האצבעות משפשפים אותה בתערובת הקמח עד שהיא דומה לפירורים גסים.
- מערבבים פנימה את הסוכר המגורען.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, תמצית הווניל והחלב.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
- בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד הפרוותי. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים, תוך ערבוב עד לקבלת מרקם חלק.
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת הקקאו, תמצית הווניל והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את ציפוי השוקולד הפרוותי מעל העוגה, ומורחים אותו באופן שווה עם מרית.
- מפזרים מעל קוקוס מגורר לקבלת אפקט פרוותי.
- מניחים לציפוי להתייצב לפני ההגשה.
- פורסים ונהנים מעוגת ביסקוויט הפרווה הטעימה שלכם!
הצעות מיוחדות
- טוויסט אגוזים: הוסיפו לבלילת העוגה אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי לוז לתוספת קראנץ'.
- Berrylicious: מגישים את העוגה עם תוספת של פירות יער טריים, כמו תותים או פטל, לטוויסט פירותי.
- הפתעה מנטה: הוסף כמה טיפות של תמצית נענע לציפוי השוקולד הפרוותי לטעם מרענן.