עוגת בננה בחושה אוורירית

4.1
15 דקות הכנה40-45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בעוגת בננה מענגת שתשאיר אתכם צפים על ענן תשע! מתכון זה יוצר עוגה קלילה ואוורירית המפוצצת בטעמים מתוקים וטרופיים של בננות. זה הפינוק המושלם לכל אירוע!

עוגת בננה בחושה אוורירית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
  2. בקערת ערבוב מועכים את הבננות הבשלות עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  3. מוסיפים את החמאה המרוככת והסוכר למחית הבננות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ומוודאים שכל ביצה משולבת במלואה לפני הוספת הבאה.
  5. יוצקים פנימה את החלב ואת תמצית וניל. מערבבים עד שהבלילה חלקה ואוורירית.
  6. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  7. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הבננה, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  9. אופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  10. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  11. מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
  12. חתכו ותיהנו מהקלילות השמימית של עוגת הבננה שלכם עם חוש אוורירי!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: הוסף 50 גרם אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת בננה שוקולדית טעימה.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם של אגוזי מלך או פקאן קצוצים לתוך הבלילה לקבלת מרקם פריך.
  • פרי הדר: הוסיפו לתערובת הבננה גרידה של 1 לימון או תפוז לטעם הדרים מרענן.
  • ציפוי קרמי: הוסיפו את עוגת הבננה שלכם עם ציפוי גבינת שמנת טעים עבור פינוק דקדנטי במיוחד.