מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
- בקערת ערבוב מועכים את הבננות הבשלות עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מוסיפים את החמאה המרוככת והסוכר למחית הבננות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ומוודאים שכל ביצה משולבת במלואה לפני הוספת הבאה.
- יוצקים פנימה את החלב ואת תמצית וניל. מערבבים עד שהבלילה חלקה ואוורירית.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הבננה, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
- חתכו ותיהנו מהקלילות השמימית של עוגת הבננה שלכם עם חוש אוורירי!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: הוסף 50 גרם אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת בננה שוקולדית טעימה.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם של אגוזי מלך או פקאן קצוצים לתוך הבלילה לקבלת מרקם פריך.
- פרי הדר: הוסיפו לתערובת הבננה גרידה של 1 לימון או תפוז לטעם הדרים מרענן.
- ציפוי קרמי: הוסיפו את עוגת הבננה שלכם עם ציפוי גבינת שמנת טעים עבור פינוק דקדנטי במיוחד.