מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את מחית הבננות, החמאה המומסת והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הבננה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס, ומוודאים שהם מפוזרים באופן שווה לאורך כל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים כ-45-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהתקרר, פורסים ומגישים. נהנה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט אגוזי: הוסיפו 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לבלילה לקצת קראנץ' נוסף.
- ספליט בננה: מגישים כל פרוסת עוגה עם כדור גלידת וניל, בננות פרוסות וזילוף רוטב שוקולד.
- ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה המקוררת שכבה של ציפוי גבינת שמנת לקבלת פינוק דקדנטי נוסף.