עוגת בננות בחושה

4.5
15 דקות הכנה40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת בננה טעימה ולחה שתספק את השן המתוקה שלכם. מתכון זה קל למעקב ומבטיח תוצאה מושלמת בכל פעם!

עוגת בננות בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את מחית הבננות, החמאה המומסת והסוכר. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הבננה, לסירוגין עם חובצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  6. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. לאחר הקירור, תוכלו לכפור את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: מוסיפים לבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס להפתעה שוקולדית.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לתוך הבלילה לתוספת קראנצ'יות.
  • ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה שכבה טעימה של ציפוי גבינת שמנת לתוספת פינוק.