מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את מחית הבננות, החמאה המומסת והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הבננה, לסירוגין עם חובצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לכפור את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: מוסיפים לבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס להפתעה שוקולדית.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לתוך הבלילה לתוספת קראנצ'יות.
- ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה שכבה טעימה של ציפוי גבינת שמנת לתוספת פינוק.