עוגת בננות טבעונית

4.9
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 פרוסות)

התענגו על טעמה של עוגת בננה טבעונית זו שהיא לחה, אוורירית ומפוצצת בטעם בננה. זה הפינוק המושלם לכל אירוע!

עוגת בננות טבעונית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
  2. ערבבו בקערת ערבוב גדולה את מחית הבננות, החלב הצמחי, שמן הקוקוס המומס, סירופ המייפל ותמצית הוניל. מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון הטחון.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי הטבעוני האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: מוסיפים 1/4 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת בננה שוקולד.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לתוך הבלילה לקבלת קראנצ'יות נוספת.
  • פריצת פירות יער: מקפלים בעדינות 1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים, כמו אוכמניות או פטל, לתוך הבלילה לפני האפייה.