מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
- ערבבו בקערת ערבוב גדולה את מחית הבננות, החלב הצמחי, שמן הקוקוס המומס, סירופ המייפל ותמצית הוניל. מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון הטחון.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי הטבעוני האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: מוסיפים 1/4 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת בננה שוקולד.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לתוך הבלילה לקבלת קראנצ'יות נוספת.
- פריצת פירות יער: מקפלים בעדינות 1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים, כמו אוכמניות או פטל, לתוך הבלילה לפני האפייה.