עוגת בראוניז

4.5
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מנות 8-10)

התענגו על הטוב העשיר והפאדג'י של עוגת בראוניז! הפינוק המענג הזה משלב את הטוב משני העולמות - המרקם הדחוס והשוקולדי של בראוניז, והאופי הלח והאוורירי של עוגה. זהו הקינוח המושלם לכל אירוע, ומובטח שיספק את השן המתוקה שלכם!

עוגת בראוניז

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערה חסינת חום, ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד במיקרוגל או מעל בן מארי. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד להתקרר מעט.
  3. בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים לאט את תערובת השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
  5. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו, תמצית הווניל והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא עם כמה פירורים לחים.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. לאחר הקירור, ניתן לאבק את החלק העליון עם אבקת סוכר או לטפטף שוקולד מומס למגע נוסף של דקדנס.
  10. פורסים ומגישים את עוגת הבראוניז לבד או עם כדור גלידת וניל לפינוק מפנק באמת!

הצעות מיוחדות

  • שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית מנטה לטוויסט מרענן.
  • מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך הבלילה לפני האפייה לקבלת שילוב מענג של חמאת בוטנים ושוקולד.
  • קרמל מלוח: מטפטפים רוטב קרמל מלוח תוצרת בית או קנוי בחנות על החלק העליון של העוגה המקוררת לניגוד טעמים מתוק ומלוח.
  • תענוג פטל: פזרו פטל טרי על הבלילה לפני האפייה לקבלת פרצי טוב פירות לאורך העוגה.