מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערה חסינת חום, ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד במיקרוגל או מעל בן מארי. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד להתקרר מעט.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לאט את תערובת השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו, תמצית הווניל והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא עם כמה פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, ניתן לאבק את החלק העליון עם אבקת סוכר או לטפטף שוקולד מומס למגע נוסף של דקדנס.
- פורסים ומגישים את עוגת הבראוניז לבד או עם כדור גלידת וניל לפינוק מפנק באמת!
הצעות מיוחדות
- שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית מנטה לטוויסט מרענן.
- מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך הבלילה לפני האפייה לקבלת שילוב מענג של חמאת בוטנים ושוקולד.
- קרמל מלוח: מטפטפים רוטב קרמל מלוח תוצרת בית או קנוי בחנות על החלק העליון של העוגה המקוררת לניגוד טעמים מתוק ומלוח.
- תענוג פטל: פזרו פטל טרי על הבלילה לפני האפייה לקבלת פרצי טוב פירות לאורך העוגה.