מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לבלילה ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה מקוררת לחלוטין, כפור אותה עם הציפוי האהוב עליך ומקשט עם מפזרים או קישוטים אכילים, אם תרצה.
- פורסים ומגישים את עוגת בר המצווה הטעימה כדי לחגוג את המאורע המיוחד הזה!
הצעות מיוחדות
- עוגת בר מצווה שוקולד: החליפו 1/2 כוס קמח באבקת קקאו והוסיפו לבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
- עוגת בר מצווה במילוי פירות: פורסים את העוגה הצוננת לחצי אופקית ומורחים שכבה של שימור הפירות או הריבה האהובים עליכם בין השכבות לפני ההקפאה.
- עוגת בר מצווה לימון: מוסיפים לבלילה גרידה של 1 לימון ומחליפים מיץ לימון בחלב במתכון.