עוגת בת מצווה

4.9
20 minutes
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מתאים לכ-12-16 איש)

חגגו בת מצווה בסטייל עם מתכון עוגה טעים וחגיגי! מושלמת לכל חגיגה, עוגה זו בטוח להרשים את האורחים שלך.

עוגת בת מצווה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לבלילה ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר שהעוגה מקוררת לחלוטין, כפור אותה עם הציפוי האהוב עליך ומקשט עם מפזרים או קישוטים אכילים, אם תרצה.
  11. פורסים ומגישים לחגוג את בת המצווה!

הצעות מיוחדות

  • עוגת שוקולד: החליפו 1/2 כוס קמח באבקת קקאו והוסיפו לבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
  • עוגת לימון: מוסיפים לבלילה גרידה של 1 לימון ו-2 כפות מיץ לימון.
  • עוגת פונפטי: מערבבים לבלילה 1/2 כוס זרעי קשת לטוויסט צבעוני וכיפי.