עוגת גבינה אפויה פשוטה

4.2
20 דקות הכנה50-60 דקות אפייה4 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מנות 8-10)

מתכון פשוט וטעים לעוגת גבינה אפויה שתספק את השן המתוקה שלכם. הקינוח הקרמי הזה מושלם לכל אירוע ובטוח ירשים את החברים ובני המשפחה.

עוגת גבינה אפויה פשוטה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון מרסקים את ביסקוויטי העיכול עד שהם דומים לפירורים דקים.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. לחצו את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 9 אינץ', ויצרו שכבה אחידה.
  5. בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  6. מוסיפים לתערובת גבינת השמנת החמוצה, הביצים, תמצית הוניל, מיץ הלימון והקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים את תערובת גבינת השמנת על בסיס הביסקוויט בתבנית האביבית.
  8. החליקו את החלק העליון עם מרית וטפחו בעדינות על התבנית על השיש כדי להסיר בועות אוויר.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שעוגת הגבינה מתייצבת אך עדיין מעט מתנועעת במרכז.
  10. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  11. מעבירים בזהירות סכין סביב שולי התבנית כדי לשחרר את עוגת הגבינה.
  12. מניחים לעוגת הגבינה להתקרר לחלוטין בתבנית לפני שמעבירים אותה למקרר.
  13. מצננים את עוגת הגבינה במקרר לפחות 4 שעות, או לילה, לפני ההגשה.
  14. מגישים צוננים ונהנים!

הצעות מיוחדות

  • ציפוי פירות יער: מעל עוגת הגבינה המצוננת תערובת של פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות ופטל.
  • מערבולת שוקולד: ממיסים מעט שוקולד ומטפטפים אותו על עוגת הגבינה לפני הקירור.
  • קרום אוראו: החליפו את עוגיות הדיסטיב בעוגיות אוראו מרוסקות לטוויסט שוקולדי.
  • גרידת לימון: מוסיפים לתערובת גבינת השמנת קליפת לימון אחד לטעם הדרים מרענן.