מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במעבד מזון מרסקים את ביסקוויטי העיכול עד שהם דומים לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לחצו את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 9 אינץ', ויצרו שכבה אחידה.
- בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים לתערובת גבינת השמנת החמוצה, הביצים, תמצית הוניל, מיץ הלימון והקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על בסיס הביסקוויט בתבנית האביבית.
- החליקו את החלק העליון עם מרית וטפחו בעדינות על התבנית על השיש כדי להסיר בועות אוויר.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שעוגת הגבינה מתייצבת אך עדיין מעט מתנועעת במרכז.
- מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים בזהירות סכין סביב שולי התבנית כדי לשחרר את עוגת הגבינה.
- מניחים לעוגת הגבינה להתקרר לחלוטין בתבנית לפני שמעבירים אותה למקרר.
- מצננים את עוגת הגבינה במקרר לפחות 4 שעות, או לילה, לפני ההגשה.
- מגישים צוננים ונהנים!
הצעות מיוחדות
- ציפוי פירות יער: מעל עוגת הגבינה המצוננת תערובת של פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות ופטל.
- מערבולת שוקולד: ממיסים מעט שוקולד ומטפטפים אותו על עוגת הגבינה לפני הקירור.
- קרום אוראו: החליפו את עוגיות הדיסטיב בעוגיות אוראו מרוסקות לטוויסט שוקולדי.
- גרידת לימון: מוסיפים לתערובת גבינת השמנת קליפת לימון אחד לטעם הדרים מרענן.