מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת עד חלקה וקרמית.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים להכות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- יוצקים פנימה את השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים את תמצית הווניל והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרפדים את החלק התחתון של תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ (9 אינץ') בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב עמוק והמרכז מוגדר עם נענוע קל.
- מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין בתבנית.
- לאחר הקירור, יש לשמור במקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה כדי לאפשר לטעמים להתפתח.
- להגשה, מוציאים בזהירות את עוגת הגבינה מהמחבת ופורסים לטריזים.
- תיהנו מכל הטוב הקרמי והמקורמל של עוגת הגבינה הבאסקית הקלאסית!
הצעות מיוחדות
- טוויסט גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
- תענוג פירות יער: מעל עוגת הגבינה הצוננת תערובת של פירות יער טריים כמו תותים, אוכמניות ופטל.
- החלום של חובבי השוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומערבלים אותו לתוך הבלילה לפני האפייה לקבלת טוויסט שוקולדי עשיר.
- זילוף קרמל: מזלפים מעט רוטב קרמל תוצרת בית על עוגת הגבינה הפרוסה למגע נוסף של מתיקות.