עוגת גבינה באסקית קלאסית

4
15 דקות הכנה50-60 דקות אפייה4 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על כל הטוב הקרמי והמקורמל של עוגת גבינה באסקית קלאסית. הקינוח האיקוני הזה מגיע מאזור הבסקים בספרד וידוע בחלקו העליון השרוף ובפנים הקטיפתי שלו. תתכוננו להרשים את החברים ובני המשפחה שלכם עם המתכון הקל והטעים הזה!

עוגת גבינה באסקית קלאסית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת עד חלקה וקרמית.
  3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להכות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  5. יוצקים פנימה את השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים את תמצית הווניל והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מרפדים את החלק התחתון של תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ (9 אינץ') בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית מוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב עמוק והמרכז מוגדר עם נענוע קל.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין בתבנית.
  11. לאחר הקירור, יש לשמור במקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה כדי לאפשר לטעמים להתפתח.
  12. להגשה, מוציאים בזהירות את עוגת הגבינה מהמחבת ופורסים לטריזים.
  13. תיהנו מכל הטוב הקרמי והמקורמל של עוגת הגבינה הבאסקית הקלאסית!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
  • תענוג פירות יער: מעל עוגת הגבינה הצוננת תערובת של פירות יער טריים כמו תותים, אוכמניות ופטל.
  • החלום של חובבי השוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומערבלים אותו לתוך הבלילה לפני האפייה לקבלת טוויסט שוקולדי עשיר.
  • זילוף קרמל: מזלפים מעט רוטב קרמל תוצרת בית על עוגת הגבינה הפרוסה למגע נוסף של מתיקות.