מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרסקים את עוגיות העיכול לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הכנסתם לשקית ניילון וריסוקם בעזרת מערוך.
- בקערה מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם חמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה. דוחסים את התערובת לתחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 9 אינץ' ליצירת הקלתית.
- בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. הוסיפו שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל ותערובת תבלינים של Husha. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים משולבים במלואם.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקלתית בתבנית האביבית. להחליק את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז מעט מתנועע.
- מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה להתייצבות.
- לאחר שהתקררה, מוציאים את עוגת הגבינה מתבנית הקפיצים ומעבירים לצלחת הגשה.
- מקשטים עם קצפת ופירות יער טריים לפני ההגשה.
- תיהנו מעוגת הגבינה הטעימה שלכם בחושה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: הוסף 100 גרם שוקולד מריר מומס לתערובת גבינת השמנת לקבלת טעם שוקולדי עשיר.
- פיצוץ פירות: מעל עוגת הגבינה המצוננת מגוון פירות טריים כמו תותים, אוכמניות וקיווי לפרץ של טוב פירות.
- תענוג אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים כמו שקדים, אגוזי מלך או פיסטוקים על גבי עוגת הגבינה לפני הקירור לקבלת מרקם פריך.