עוגת גבינה בחושה

4.6
20 דקות הכנה45-50 דקות אפייה4 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מנות 8-10)

מתכון לעוגת גבינה טעימה וקרמית עם טוויסט ייחודי בטעם חושה. קינוח זה מושלם לכל אירוע ובוודאי ירשים את האורחים שלכם!

עוגת גבינה בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרסקים את עוגיות העיכול לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הכנסתם לשקית ניילון וריסוקם בעזרת מערוך.
  3. בקערה מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם חמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה. דוחסים את התערובת לתחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 9 אינץ' ליצירת הקלתית.
  4. בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. הוסיפו שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל ותערובת תבלינים של Husha. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים משולבים במלואם.
  5. יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקלתית בתבנית האביבית. להחליק את החלק העליון עם מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז מעט מתנועע.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה להתייצבות.
  8. לאחר שהתקררה, מוציאים את עוגת הגבינה מתבנית הקפיצים ומעבירים לצלחת הגשה.
  9. מקשטים עם קצפת ופירות יער טריים לפני ההגשה.
  10. תיהנו מעוגת הגבינה הטעימה שלכם בחושה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: הוסף 100 גרם שוקולד מריר מומס לתערובת גבינת השמנת לקבלת טעם שוקולדי עשיר.
  • פיצוץ פירות: מעל עוגת הגבינה המצוננת מגוון פירות טריים כמו תותים, אוכמניות וקיווי לפרץ של טוב פירות.
  • תענוג אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים כמו שקדים, אגוזי מלך או פיסטוקים על גבי עוגת הגבינה לפני הקירור לקבלת מרקם פריך.