מרכיבים
אופן ההכנה
- במעבד מזון מרסקים את עוגיות הלוטוס עד שהן דומות לפירורים דקים
- מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים היטב.
- משטחים את הביסקוויטים לתחתית תבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ומכניסים ל10 דק' למקפיא
- בזמן שהתחתית במקפיא, מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם הפודינג והחלב עד שמקבלים קרם נוקשה ואחיד.
- מוציאים את התחתית מהמקפיא ומחליקים בצורה יפה את הקרם ישירות מעל כל התחתית.
- מכניסים את הממרח לוטוס לקערה וממיסים אותה במיקרו בפעימות של 30 שניות עד שנהיה נוזלי לגמרי ומוסיפים אל תוך הקרם. חשוב לדאוג שהממרח לוטוס יכסה את כל הקרם
- מכניסים למקרר את עוגת הגבינה ל-4 שעות לפחות, או ללילה, עד להתייצבות.
- לפני ההגשה, מקשטים עם קצפת ועוגיות לוטוס כתוש.
- פורסים ונהנים מעוגת גבינה לוטוס מושלמת!
הצעות מיוחדות
- זילוף שוקולד: ממיסים מעט שוקולד ומטפטפים אותו על עוגת הגבינה המצוננת למגע נוסף של פינוק.
- רוטב קרמל לוטוס: מחממים מעט ממרח לוטוס עם מעט חלב ליצירת רוטב קרמל טעים. מטפטפים אותה על עוגת הגבינה לפני ההגשה.
- ציפוי לוטוס כתוש: מרסקים עוד כמה עוגיות לוטוס ומפזרים אותם על גבי הקצפת לתוספת קראנצ'יות.