עוגת גבינה לפסח

4.5
20 דקות הכנה45-50 דקות אפייה4 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגת גבינה (8-10 מנות)

התפנקו בעוגת גבינה טעימה וקרמית לפסח שתשאיר לכם טעם של עוד! המתכון הזה נותן טוויסט כיפי לעוגת הגבינה הקלאסית, מה שהופך אותה למושלמת לתקופת החגים.

עוגת גבינה לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 30 ס"מ.
  2. מערבבים בקערה את המצות והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה. לוחצים את התערובת לתחתית התבנית המוכנה ליצירת הקלתית.
  3. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, תמצית הווניל והביצים עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את גבינת הקוטג', השמנת החמוצה, עמילן תפוחי האדמה, מיץ הלימון והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומעורבבים היטב.
  4. יוצקים את מלית עוגת הגבינה על הקלתית בתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז מעט מתנועע.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין בתבנית. לאחר הקירור, יש לשמור במקרר לפחות 4 שעות או לילה לפני ההגשה.
  7. מסירים בעדינות את דפנות התבנית הקפיצית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.
  8. פורסים ומגישים צונן. תיהנו מעוגת הגבינה המענגת הזו לפסח עם יקיריכם!

הצעות מיוחדות

  • מערבולת שוקולד: ממיסים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ומערבלים אותו לתוך מלית עוגת הגבינה לפני האפייה.
  • ציפוי פירות יער: מגישים את עוגת הגבינה עם לפתן פירות יער מעורב טרי מעל.
  • קרום שקדים: מחליפים את ארוחת המצות בשקדים טחונים לקרום אגוזים.
  • גרידת לימון: מוסיפים 1 כף גרידת לימון למילוי עוגת הגבינה לקבלת פרץ של טעם הדרים.