עוגת גבינה ניו יורק

4.7
20 דקות הכנה1 שעה אפייה5 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (12 מנות)

התענגו על הטוב העשיר והקרמי של עוגת גבינה ניו יורקית קלאסית. הקינוח האיקוני הזה הוא חובה לכל חובבי עוגות הגבינה!

עוגת גבינה ניו יורק

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מרסקים את ביסקוויטי העיכול עד שהם דומים לפירורים דקים.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. לחצו את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית קפיצית בקוטר 30 ס"מ, ויצרו שכבה אחידה.
  5. בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  6. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
  7. ערבבו פנימה את תמצית הוניל, השמנת החמוצה, הקמח והמלח עד להטמעה מלאה.
  8. יוצקים את תערובת גבינת השמנת על בסיס הביסקוויט בתבנית האביבית.
  9. להחליק את החלק העליון עם מרית.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה או עד שהקצוות מסודרים והמרכז מעט מתנועע.
  11. מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בפנים לשעה נוספת כדי להתקרר בהדרגה.
  12. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  13. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה כדי לאפשר לעוגת הגבינה להתייצב.
  14. לאחר הצינון, מסירים את דפנות התבנית הקפיצית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.
  15. פורסים ומגישים את עוגת הגבינה הניו יורקית צוננת. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • מערבולת תותים: מוסיפים מערבולת מחית תותים על גבי בלילת עוגת הגבינה לפני האפייה.
  • גנאש שוקולד: מטפטפים גנאש שוקולד עשיר על עוגת הגבינה המצוננת לפני ההגשה.
  • קרמל מלוח: מעל עוגת הגבינה טפטוף נדיב של רוטב קרמל מלוח לטוויסט מתוק ומלוח.
  • ציפוי פירות יער מעורבים: הגישו את עוגת הגבינה עם תערובת של פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות ופטל.