מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מרסקים את ביסקוויטי העיכול עד שהם דומים לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לחצו את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית קפיצית בקוטר 30 ס"מ, ויצרו שכבה אחידה.
- בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
- ערבבו פנימה את תמצית הוניל, השמנת החמוצה, הקמח והמלח עד להטמעה מלאה.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על בסיס הביסקוויט בתבנית האביבית.
- להחליק את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה או עד שהקצוות מסודרים והמרכז מעט מתנועע.
- מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בפנים לשעה נוספת כדי להתקרר בהדרגה.
- מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה כדי לאפשר לעוגת הגבינה להתייצב.
- לאחר הצינון, מסירים את דפנות התבנית הקפיצית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.
- פורסים ומגישים את עוגת הגבינה הניו יורקית צוננת. נהנה!
הצעות מיוחדות
- מערבולת תותים: מוסיפים מערבולת מחית תותים על גבי בלילת עוגת הגבינה לפני האפייה.
- גנאש שוקולד: מטפטפים גנאש שוקולד עשיר על עוגת הגבינה המצוננת לפני ההגשה.
- קרמל מלוח: מעל עוגת הגבינה טפטוף נדיב של רוטב קרמל מלוח לטוויסט מתוק ומלוח.
- ציפוי פירות יער מעורבים: הגישו את עוגת הגבינה עם תערובת של פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות ופטל.