מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מרסקים את ביסקוויטי העיכול עד שהם דומים לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לחצו את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 9 אינץ', ויצרו שכבה אחידה.
- בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
- ערבבו פנימה את תמצית הוניל, השמנת החמוצה והקמח עד להטמעה מלאה.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקלתית המוכנה בתבנית האביבית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז מעט מתנועע.
- מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים בזהירות סכין סביב שולי עוגת הגבינה כדי לשחרר אותה מהתבנית.
- מניחים לעוגת הגבינה להתקרר לחלוטין לפני שהיא נשמרת בקירור למשך 4 שעות לפחות, או למשך הלילה.
- מגישים צוננים ונהנים!
הצעות מיוחדות
- אושר פירות יער: מעל עוגת הגבינה המצוננת תערובת של פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות ופטל.
- תענוג שוקולד: ממיסים מעט שוקולד ומטפטפים אותו על עוגת הגבינה הצוננת לטוויסט דקדנטי.
- גרידת לימון: הוסיפו קליפת לימון אחד לתערובת גבינת השמנת לקבלת טעם הדרים מרענן.
- מערבולת קרמל: מערבבים מעט רוטב קרמל לתוך תערובת גבינת השמנת לפני האפייה להנאת קרמל.