עוגת גבינה פירורים קלאסית

4.2
20 דקות הכנה45-50 דקות אפייה4 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגת גבינה (מנות 8-10)

התפנקו בעוגת גבינה פירורים קלאסית, קינוח מענג שיספק את השן המתוקה שלכם. מתכון זה משלב מילוי עוגת גבינה קרמית עם קרום פירורים פריך, ויוצר איזון מושלם בין מרקמים וטעמים. תתכוננו להרשים את החברים ובני המשפחה שלכם עם הפינוק הקל והטעים הזה!

עוגת גבינה פירורים קלאסית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מרסקים את ביסקוויטי העיכול עד שהם דומים לפירורים דקים.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. לחצו את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 9 אינץ', ויצרו שכבה אחידה.
  5. בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  6. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
  7. ערבבו פנימה את תמצית הוניל, השמנת החמוצה והקמח עד להטמעה מלאה.
  8. יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקלתית המוכנה בתבנית האביבית.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז מעט מתנועע.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  11. מעבירים בזהירות סכין סביב שולי עוגת הגבינה כדי לשחרר אותה מהתבנית.
  12. מניחים לעוגת הגבינה להתקרר לחלוטין לפני שהיא נשמרת בקירור למשך 4 שעות לפחות, או למשך הלילה.
  13. מגישים צוננים ונהנים!

הצעות מיוחדות

  • אושר פירות יער: מעל עוגת הגבינה המצוננת תערובת של פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות ופטל.
  • תענוג שוקולד: ממיסים מעט שוקולד ומטפטפים אותו על עוגת הגבינה הצוננת לטוויסט דקדנטי.
  • גרידת לימון: הוסיפו קליפת לימון אחד לתערובת גבינת השמנת לקבלת טעם הדרים מרענן.
  • מערבולת קרמל: מערבבים מעט רוטב קרמל לתוך תערובת גבינת השמנת לפני האפייה להנאת קרמל.