מרכיבים
אופן ההכנה
- מרסקים את עוגיות העיכול לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הכנסתם לשקית ניילון וריסוק עם מערוך.
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה.
- דוחסים את התערובת לתחתית תבנית קפיצית ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים למקרר לקירור בזמן הכנת המילוי.
- בקערה נפרדת מקציפים את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- הוסיפו את השמנת המתוקה, תמצית הווניל ומיץ הלימון לתערובת גבינת השמנת. מקציפים עד לשילוב טוב ורכות.
- יוצקים את המלית על קרום הביסקוויט המצונן בתבנית האביבית. להחליק את החלק העליון עם מרית.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, או לילה, עד להתייצבות עוגת הגבינה.
- לפני ההגשה, מסירים את דפנות התבנית הקפיצית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.
- קשטו בפירות טריים או קומפוט פירות לבחירתכם.
- פורסים ומגישים צונן. נהנה!
הצעות מיוחדות
- אוהבי שוקולד: מוסיפים 100 גר' שוקולד מומס לתערובת גבינת השמנת לעוגת גבינה שוקולדית עשירה ודקדנטית.
- פיצוץ פירות יער: מערבבים חופן פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות או פטל, למילוי גבינת השמנת לקבלת פרץ של טעם פירותי.
- תענוג אוראו: מרסקים כמה עוגיות אוראו ומערבבים אותן לתוך קרום הביסקוויטים לקבלת טוויסט שוקולדי נוסף.
- גרידת לימון: מוסיפים את גרידת לימון אחד למילוי גבינת השמנת לטוויסט חריף ומרענן.
- בעיטת קפה: ממיסים 1 כף קפה נמס ב-1 כף מים חמים ומוסיפים לתערובת גבינת השמנת לעוגת גבינה טעימה בטעם קפה.