עוגת גבינה קרה ללא אפייה

4.3
20 minutes
רמת קושי: קל | כמות: 8-10 מנות

מתכון מרענן ומפנק לעוגת גבינה קרה שאינה דורשת אפייה. הקינוח הקרמי הזה מושלם לימי הקיץ החמים או לכל פעם שאתם משתוקקים לפינוק טעים!

עוגת גבינה קרה ללא אפייה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מרסקים את עוגיות העיכול לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הכנסתם לשקית ניילון וריסוק עם מערוך.
  2. מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. דוחסים את התערובת לתחתית תבנית קפיצית ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים למקרר לקירור בזמן הכנת המילוי.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  5. הוסיפו את השמנת המתוקה, תמצית הווניל ומיץ הלימון לתערובת גבינת השמנת. מקציפים עד לשילוב טוב ורכות.
  6. יוצקים את המלית על קרום הביסקוויט המצונן בתבנית האביבית. להחליק את החלק העליון עם מרית.
  7. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, או לילה, עד להתייצבות עוגת הגבינה.
  8. לפני ההגשה, מסירים את דפנות התבנית הקפיצית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.
  9. קשטו בפירות טריים או קומפוט פירות לבחירתכם.
  10. פורסים ומגישים צונן. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • אוהבי שוקולד: מוסיפים 100 גר' שוקולד מומס לתערובת גבינת השמנת לעוגת גבינה שוקולדית עשירה ודקדנטית.
  • פיצוץ פירות יער: מערבבים חופן פירות יער טריים, כגון תותים, אוכמניות או פטל, למילוי גבינת השמנת לקבלת פרץ של טעם פירותי.
  • תענוג אוראו: מרסקים כמה עוגיות אוראו ומערבבים אותן לתוך קרום הביסקוויטים לקבלת טוויסט שוקולדי נוסף.
  • גרידת לימון: מוסיפים את גרידת לימון אחד למילוי גבינת השמנת לטוויסט חריף ומרענן.
  • בעיטת קפה: ממיסים 1 כף קפה נמס ב-1 כף מים חמים ומוסיפים לתערובת גבינת השמנת לעוגת גבינה טעימה בטעם קפה.