מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- ערבבו בקערה גדולה את הגזר המגורד, קמח מחיטה מלאה, קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר ומלח.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את סוכר הקוקוס, מחית התפוחים, שמן הקוקוס המומס, הביצים ותמצית הוניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את אגוזי המלך הקצוצים והצימוקים, אם רוצים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם הציפוי הבריא האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!
הצעות מיוחדות
- ציפוי גבינת שמנת: מקציפים יחד 8 אונקיות גבינת שמנת מרוככת, 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל וכפית תמצית וניל. מורחים אותו על העוגה שהתקררה לחוויית עוגת גזר קלאסית.
- ציפוי קרם קוקוס: מצננים פחית חלב קוקוס מלא במקרר למשך הלילה. פותחים את הפחית וגורפים את קרם הקוקוס המוצק. מקציפים אותו עם 2 כפות דבש או סירופ מייפל וכפית תמצית וניל. מקפיאים את העוגה עם האפשרות הקרמית והנטולת חלב הזו.
- זיגוג תפוזים: מערבבים יחד 1 כוס אבקת סוכר, 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי וכפית גרידת תפוז מגוררת. מטפטפים אותו על העוגה שהתקררה לקבלת טוויסט חריף והדר.