עוגת גזר בחושה קלאסית

4.3
20 דקות הכנה40 דקות אפייה30 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (12 מנות)

התפנקו בעוגת הגזר החושית הקלאסית שתשמח את בלוטות הטעם שלכם עם מרקמה הלח ומלא הטעמים. המתכון הזה משמח את הקהל ומושלם לכל אירוע!

עוגת גזר בחושה קלאסית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר.
  3. בקערה אחרת, מקציפים יחד את השמן הצמחי, הסוכר המגורען, הסוכר החום, הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את הגזר המגורד, האננס המרוסק והאגוזים הקצוצים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. לציפוי גבינת השמנת, מקציפים יחד את גבינת השמנת והחמאה המרוככות עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
  10. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  11. לאחר שהעוגה התקררה, מקפיאים את החלק העליון ואת הצדדים עם ציפוי גבינת שמנת.
  12. הגישו ותיהנו מעוגת גזר חושית קלאסית!