מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר.
- בקערה אחרת, מקציפים יחד את השמן הצמחי, הסוכר המגורען, הסוכר החום, הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את הגזר המגורד, האננס המרוסק והאגוזים הקצוצים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לציפוי גבינת השמנת, מקציפים יחד את גבינת השמנת והחמאה המרוככות עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
- מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאחר שהעוגה התקררה, מקפיאים את החלק העליון ואת הצדדים עם ציפוי גבינת שמנת.
- הגישו ותיהנו מעוגת גזר חושית קלאסית!