מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הדבש, הביצים ותמצית הווניל לתערובת החמאה, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, ניתן לאבק את החלק העליון עם אבקת סוכר או לטפטף זיגוג דבש לקבלת מתיקות נוספת.
- פורסים ומגישים את עוגת הדבש השמימית הזו כדי ליהנות מטעמיה האלוהיים!
הצעות מיוחדות
- טוויסט גרידת תפוזים: הוסף כף 1 של גרידת תפוז טרייה לבלילה לבעיטת הדרים.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים לתוך הבלילה לקבלת מרקם פריך.
- הפתעת תפוח מתובל: שכבו תפוחים פרוסים דק על הבלילה לפני האפייה לקבלת טוויסט פירותי.
- ציפוי גבינת שמנת: לאחר שהעוגה התקררה, מורחים שכבה של ציפוי גבינת שמנת מעל לתוספת פינוק.