עוגת דבש בחושה

4.6
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת דבש מענגת וארומטית שתעביר את בלוטות הטעם שלכם לעולם של מתיקות ושמחה!

עוגת דבש בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן.
  3. בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הדבש, הביצים ותמצית הווניל לתערובת החמאה, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. לאחר הקירור, ניתן לאבק את החלק העליון עם אבקת סוכר או לטפטף זיגוג דבש לקבלת מתיקות נוספת.
  10. פורסים ומגישים את עוגת הדבש השמימית הזו כדי ליהנות מטעמיה האלוהיים!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט גרידת תפוזים: הוסף כף 1 של גרידת תפוז טרייה לבלילה לבעיטת הדרים.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים לתוך הבלילה לקבלת מרקם פריך.
  • הפתעת תפוח מתובל: שכבו תפוחים פרוסים דק על הבלילה לפני האפייה לקבלת טוויסט פירותי.
  • ציפוי גבינת שמנת: לאחר שהעוגה התקררה, מורחים שכבה של ציפוי גבינת שמנת מעל לתוספת פינוק.