מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה ביתית.
- בקערה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם רוצים, מחלקים את הבלילה לקערות נפרדות ומוסיפים כמה טיפות של צבעי מאכל לכל קערה כדי ליצור שכבות צבעוניות שונות לעוגת הבית שלכם.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, הגיע הזמן לקשט! השתמשו בדמיון שלכם ותיהנו להפוך את העוגה לבית קטן וחמוד. אתה יכול להשתמש סוכריות, מפזרים או ציפוי כדי ליצור חלונות, דלתות, גג, וכל פרט אחר שאתה אוהב.
- הגישו ותיהנו מעוגת הבית הטעימה והמקסימה שלכם!
הצעות מיוחדות
- אוהבי שוקולד: מוסיפים 1/2 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת בית בטעם שוקולד.
- טוויסט פירותי: מקפלים פנימה 1 כוס פירות חתוכים לקוביות (כגון תותים, אוכמניות או אפרסקים) לתוך הבלילה לפני שיוצקים אותה לתבנית העוגה.
- תענוג מתובל: מערבבים 1 כפית קינמון ו-1/2 כפית אגוז מוסקט לתוך החומרים היבשים לקבלת טעם חמים ונעים.
- קסם חג: קשטו את עוגת הבית בקישוטים חגיגיים כמו פתיתי שלג אכילים, עוגיות מיני ג'ינג'ר או קני ממתקים למגע מיוחד לחג המולד.