עוגת היער השחור

4
30 דקות הכנה30 דקות אפייה2 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 8-10 פרוסות

התענגו על הטעמים העשירים והדקדנטיים של עוגת היער השחור הקלאסית. הקינוח המענג הזה הוא שילוב מושלם של עוגת שוקולד לחה, מילוי דובדבנים עסיסי וקצפת אוורירית. זה showtopper שירשים את החברים ובני המשפחה שלך!

עוגת היער השחור

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 25 ס"מ.
  2. בקערה מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגות להתקרר במחבתות למשך 10 דקות, ואז מעבירים אותן למתלה להתקרר לחלוטין.
  9. לאחר שהעוגות התקררו, פורסים כל עוגה אופקית לשתי שכבות.
  10. מניחים שכבה אחת על צלחת הגשה ומורחים שכבה של דובדבנים מעל. חזרו על הפעולה עם שאר השכבות.
  11. בקערה צוננת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת פסגות נוקשות.
  12. מקפיאים את הדפנות ואת החלק העליון של העוגה עם קצפת.
  13. מפזרים את השוקולד המריר המגורד מעל החלק העליון של העוגה.
  14. מכניסים למקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  15. פורסים ונהנים מעוגת היער השחור השמימית הזו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט פטל: החליפו את הדובדבנים בפטל טרי לקבלת טוויסט חריף.
  • תענוג אגוזים: הוסיפו חופן שקדים קלויים או אגוזי לוז קצוצים למילוי הדובדבנים לקבלת קראנצ'יות נוספת.
  • גרסת בוז'י: משרים את שכבות הדובדבנים בשפריץ של ליקר דובדבנים או רום לטוויסט למבוגרים.