מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 25 ס"מ.
- בקערה מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגות להתקרר במחבתות למשך 10 דקות, ואז מעבירים אותן למתלה להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגות התקררו, פורסים כל עוגה אופקית לשתי שכבות.
- מניחים שכבה אחת על צלחת הגשה ומורחים שכבה של דובדבנים מעל. חזרו על הפעולה עם שאר השכבות.
- בקערה צוננת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת פסגות נוקשות.
- מקפיאים את הדפנות ואת החלק העליון של העוגה עם קצפת.
- מפזרים את השוקולד המריר המגורד מעל החלק העליון של העוגה.
- מכניסים למקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
- פורסים ונהנים מעוגת היער השחור השמימית הזו!
הצעות מיוחדות
- טוויסט פטל: החליפו את הדובדבנים בפטל טרי לקבלת טוויסט חריף.
- תענוג אגוזים: הוסיפו חופן שקדים קלויים או אגוזי לוז קצוצים למילוי הדובדבנים לקבלת קראנצ'יות נוספת.
- גרסת בוז'י: משרים את שכבות הדובדבנים בשפריץ של ליקר דובדבנים או רום לטוויסט למבוגרים.