מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לכפור את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
- פרץ פירות יער: מקפלים פנימה 1 כוס פירות יער טריים, כמו אוכמניות או פטל, לבלילה לפני האפייה.
- פינוק שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו למרכיבים היבשים לקבלת טוויסט שוקולדי עשיר.
- תענוג שקדים: החליפו 50 גרם קמח בקמח שקדים והוסיפו 1 כפית תמצית שקדים לטעם אגוזי.