עוגת וניל בחושה

4.3
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

מתכון מענג וקלאסי לעוגת וניל שבוודאי תספק את השן המתוקה שלכם!

עוגת וניל בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  4. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר הקירור, תוכלו לכפור את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
  • פרץ פירות יער: מקפלים פנימה 1 כוס פירות יער טריים, כמו אוכמניות או פטל, לבלילה לפני האפייה.
  • פינוק שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו למרכיבים היבשים לקבלת טוויסט שוקולדי עשיר.
  • תענוג שקדים: החליפו 50 גרם קמח בקמח שקדים והוסיפו 1 כפית תמצית שקדים לטעם אגוזי.